Marieke trof haar kat Ollie aan in illegale wildklemmen

Normaal rent Ollie vol enthousiasme terug naar huis wanneer zijn naam wordt geroepen, maar zaterdagavond bleef het angstvallig stil. Nadat de kat van Marieke van den Engel uit Petten niet terugkeerde, startte ze zondagochtend een zoektocht naar het dier. Bijna twintig uur later werd Ollie gevonden met zijn pootjes vast in illegale, gruwelijke wildklemmen.

Samen met haar moeder ging Marieke zondagochtend op zoek naar haar kat. Op een gegeven moment hoorden ze gemiauw. De twee herkenden het meteen en volgden het geluid van Ollie. Marieke wurmde zich door takken en struiken in het duingebied om Ollie te vinden en trof het dier uiteindelijk aan in de wildklemmen. “Je schrikt je dood. Ollie keek me aan met zo’n zielige blik, dan breekt je hart”, vertelt ze aan Hart van Nederland.

De kat bevrijden uit de klemmen was nog een hele klus. “We kregen Ollie niet los, waarna we hem met klem en al hebben meegenomen”. Een vriend hielp om de klemmen te verwijderen, waarna Ollie direct naar de dierenarts werd gebracht. “Het was onzeker of Ollie het zou overleven.” Dat Ollie nooit meer de oude zou worden was voor Marieke al snel duidelijk.

Kat is pootje kwijt nadat hij in wildklem belandt: ‘Hij heeft de hele nacht liggen schreeuwen van de pijn’

Drie pootjes

Uiteindelijk moest zijn pootje worden geamputeerd en is Ollie nu gelukkig weer thuis. “Hij heeft veel pijnstillers en ik moet hem overal bij helpen door de kap om zijn hoofd”, zegt Marieke. “Gelukkig mag ik hem al wel weer knuffelen en kroelen.” Ollie zelf is blij om weer thuis de zijn. Soms huppelt de jonge kat alweer op drie pootjes rond.

Door het delen van haar verhaal hoopt Marieke dat iemand uit het dorp haar kan leiden naar de dader. “Ik krijg ontzettende veel lieve reacties, maar de dader levert het helaas nog niets op.” Inmiddels heeft ze aangifte gedaan en zijn de wildklemmen ingenomen door de politie. Marieke wil met haar bericht mensen waarschuwen voor dit soort dierenbeulen. “Dit verzin je toch niet. Deze klemmen zijn gruwelijk en ook voor mensen harstikke gevaarlijk.”

Beeld: kat ter illustratie, Bron: Hart van Nederland

Delen