Honden- en katteneigenaren goed geïnformeerd over bestrijding van parasieten

In april wordt de jaarlijkse voorlichtingscampagne “Maand van de Parasiet” georganiseerd. Tijdens deze maand wordt er extra aandacht besteed aan voorlichting over verantwoord en preventief behandelen van parasieten. Dit is belangrijk voor zowel dier als eigenaar.

Initiatiefnemer van de Maand van de Parasiet is ESCCAP, European Scientific Counsel Companion Animal Parasites, een samenwerkingsverband van dierenarts-parasitologen in Europa.

De Maand van de Parasiet

Er is nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over het belang en de mogelijkheden van parasietenbestrijding. Zowel praktische als wetenschappelijke én onafhankelijke voorlichting over dit onderwerp blijft belangrijk. Zeker ook heel nuttig voor nieuwe huisdiereigenaren die voor het eerst te maken krijgen met de preventieve gezondheid van hun nieuwe huisgenoot.

Parasietenbestrijding in de praktijk

Op de website www.esccap.eu staat een ‘praktijkenzoeker’. Dierenartspraktijken die conform de ESCCAP richtlijnen werken staan hier vermeld. Diereneigenaren kunnen via deze weg beter inzicht krijgen welke dierenartsenpraktijk serieus werk maakt van parasietenbestrijding.  Ook via de, gratis te downloaden, HuisdierenApp, zijn alle deelnemende praktijken herkenbaar en kunnen herinneringen voor het gebruik van anti-vlooien en tekenmiddelen worden ingesteld. Dit bevordert de juiste manier én tijdige behandeling.

ESCCAP Benelux

ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om diereneigenaren, verzorgers, diertherapeuten,  dierenartsassistenten en dierenartsen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren. Op de site en Facebookpagina is allerlei informatie te vinden, voor zowel professionals als diereigenaren.

Delen