Maakt een huisdier jou nou echt een gelukkiger mens? Wetenschappers onderzochten hoe dit precies zit. We praten je even bij.

Huisdier

Veel mensen willen heel graag een huisdier, maar maakt een huisdier je nou echt gelukkiger? Laten we met het slechte nieuws beginnen. Over het algemeen zijn mensen die een huisdier hebben, niet gelukkiger dan mensen die dit niet hebben. Dit wordt verklaard door een bekend proces in de psychologie. Als mensen namelijk een huisdier in huis nemen, zijn deze mensen tijdelijk gelukkiger. Ze bereiken een soort piek in positieve gevoelens. Dit gevoel kunnen mensen helaas niet voor altijd vasthouden en dit neemt dus ook af. Je voelt je dan eigenlijk weer normaal.

Spelen en communiceren

Gelukkig hebben we ook goed nieuws. Er zijn namelijk een heleboel kleine momenten waarop een huisdier jou wél gelukkiger laat voelen. Denk bijvoorbeeld aan dat moment dat jij thuiskomt na een lange werkdag en je viervoeter jou enthousiast opwacht. Ook tijdens wandelingen met je hond of als je kat plots bij je op schoot springt terwijl je televisie kijkt, ervaar jij deze geluksgevoelens. Het zijn dus de kleine momenten met je huisdier die jou een gelukkiger mens maken.

Bron: https://www.vriendin.nl/gezond-en-mooi/tijd-doorbrengen-met-je-huisdier-maakt-gelukkiger/

Delen