Veel mensen die in coronatijd een huisdier hebben aangeschaft, willen er weer vanaf, blijkt uit cijfers van stichting Verhuisdieren. “Mensen hebben onderschat wat de komst van huisdieren is op hun leven.”

“Huisdiereigenaren moeten weer naar kantoor. De honden en katten die zijn aangeschaft, zitten eenzaam thuis”, vertelt Femke Pasquino-de Harde aan RTL Nieuws. Ze leest de redenen voor waarom mensen hun hond of kat weer bij haar op de site zetten. De website matcht huisdieren en (nieuwe) baasjes met elkaar.

Coronapuppy’s

Tijdens de pandemie waren mensen massaal op zoek naar katten, honden en konijnen. Op één kat of hond die op de site werd geplaatst, kwamen tussen veertig en vijftig reacties binnen van mensen die het dier wel wilden adopteren.

Inmiddels zijn vraag en aanbod omgedraaid. Stonden er voor corona gemiddeld 1400 dieren op de website, nu zijn dat er 2200. “De helft van deze dieren is nog geen twee jaar oud en dus in coronatijd aangeschaft”, vertelt Pasquino-de Harde.

Gedragsproblemen honden

Een veelgehoorde reden waarom eigenaren afstand doen van hun viervoeter, is vanwege gedragsproblemen van de hond. Dat valt te verklaren, zegt Pasquino-de Harde. “Puppy’s moeten in het eerste half jaar gesocialiseerd worden. Dit doe je vaak bij een hondenschool, maar die waren in coronatijd dicht.

Tip van de HuisdierenApp: ga naar een erkende gedragsdeskundige of hondenschool bij jou in de buurt en vraag informatie.

bron: RTL Nieuws

Delen