Zoek je de term ‘dierengek’ op in het woordenboek, dan kom je een foto van Larissa van Stijn tegen. De jonge vrouw heeft onlangs haar hobby omgezet in een eigen bedrijfje: het fotograferen van huisdieren. 

“Ik fotografeer nu ongeveer zes maanden. Zoals iedereen dat doet met zijn/haar huisdier, maakte ik onwijs veel foto’s van mijn labrador Marley. Want alles wat hij doet, is natuurlijk schattig. Die foto’s bewerkte ik en plaatste ik in een labradorgroep met ongeveer 10.000 leden. Daar kreeg ik veel positieve reacties op mijn foto’s en er werd vaak de vraag gesteld of ik hun dieren wilde fotograferen.”

En dus begint Larissa een eigen Facebookgroep ‘Fotografie dieren’. “Na twee dagen had ik al zestig leden en ook al vier afspraken staan voor een fotoshoot. Het is net als een familieshoot, maar dan met huisdieren erbij. Ook maak ik foto’s van alleen de huisdieren.”

Juiste moment kiezen

Dieren vastleggen, dat is natuurlijk weer een vak apart. Hoe gaat Larissa hier mee om? “Het allerleukste van foto’s maken van dieren is dat je er zelf ook mee kan knuffelen en spelen. Ik ben zelf een dierengek. Als het aan mij lag had ik al vijftien honden en drie alpaca’s in de tuin, maar helaas is dat niet haalbaar.”

‘Het is echt de kunst om het juiste moment te kiezen’

“Ik oefen veel met mijn labrador Marley. Hij is nu ruim een jaar en zit nooit stil. Het is dus echt de kunst om het juiste moment te kiezen wanneer ik denk: nu gaat hij wat doen. Zo moet ik zelf ook veel foto’s maken om er een paar mooie uit te krijgen. Verder leer je ook door ervaring.”

Natuurlijke foto’s

“Ik probeer zo veel mogelijk natuurlijke foto’s te maken. Daar bedoel ik mee dat het dier niet op commando moet gaan zitten, zodat ik de foto kan maken. Ik wil ze lekker hun ding laten doen. Dus ik laat hond of kat spelen en maak dan de foto’s. Als het een shoot is met een gezin erbij, dan vraag ik altijd of ze een speeltje mee kunnen nemen en doen alsof ik er niet bij ben. Dan krijg je de mooiste foto’s.”

Settings

Benieuwd naar meer foto’s of wil je een shoot inplannen? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina van Larissa. “Hier probeer ik zoveel mogelijk foto’s te plaatsen van verschillende settings.” De Bergse houdt de shoots voornamelijk in Bergen op Zoom, bijvoorbeeld in het bos of bij de Bergse Heide. “Ook kunnen mensen mij opzoeken onder mijn naam ‘Larissa van Stijn’ en via die weg een bericht sturen.”

Bron: https://indebuurt.nl/bergenopzoom/bedrijvigheid/dierengek-larissa-fotografeert-huisdieren-als-het-aan-mij-lag-had-ik-al-15-honden-en-3-alpacas~110455/