Automobilisten op het Britse eiland Jersey kunnen vanaf nu een boete krijgen als ze doorrijden nadat ze een kat hebben aangereden. Het voorstel werd ingediend door de ‘Gelijke rechten voor katten groep’. Politici van Jersey stemden dinsdag in met de wijziging van de Wegenverkeerswet. Dit betekent dat bestuurders verplicht zijn om ofwel de eigenaar van de kat te informeren, ofwel de ‘Jersey Society for the Prevention of Cruelty to Animals’, óf de politie, als ze een kat met hun voertuig raken.

Doen ze dat niet, dan kan de bestuurder een boete van maximaal 10.000 pond krijgen, oftewel 11.761 euro. In 2019 werd namens de Equal Rights for Cats Group een voorstel hiertoe ingediend. De online petitie van de groep werd door meer dan 5000 bewoners ondertekend. 

De groep vindt het oneerlijk dat voor een groot aantal dieren al veel langer de autoriteiten ingeschakeld moeten worden na een aanrijding, maar dat katten vogelvrij zijn. ,,Het zou het lijden van katten enorm beperken wanneer katten na een aanrijding snel bij een dierenarts terechtkomen”, aldus Jeremy Maçon van de Equal Rights for Cats Group.

Bron: https://www.gelderlander.nl/auto/doorrijden-na-aanrijden-van-een-kat-hier-krijg-je-nu-een-boete-van-bijna-12-000-euro~a85c720a/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web

Delen