Je softijs delen met de hond, is geen goed idee. Chocola is giftig, net als (kunstmatige) suikers, en lactose – daar houden ze ook niet zo van. Met deze recepten maak jij zélf een ijsje voor je hond. 

We zetten een aantal recepten voor je op een rij.

Ijsje voor je hond

De simpelste variant: hondenbrokken in water. Even weken, in het vormpje gieten en de diepvries in.

Heel belangrijke tip: spoel je ijsje af onder de kraan, voordat je ‘m aan de hond voert. Zo plakt zijn tong er niet aan vast, en dat scheelt (mogelijke) wondjes.

Groen doen

Met geraspte wortel, (suikervrije, én heel weinig) kwark, pindakaas en een hondensnack.

Tip: houd zelf het stokje vast, of stop de ingrediënten van het ijsje in een hondenspeeltje. Een Kong bijvoorbeeld. Dat zorgt ervoor dat ze wel aan het ijsje moeten likken, en het niet met grote happen wegwerken. Dat laatste is namelijk niet bevorderlijk voor hun tanden (en maag).

Watermeloen, ananas en blauwe bessen

Allemaal fruitsoorten die je trouwe viervoeter mag eten. Pureer het fruit, stop het in een ijsblokjesvorm en klaar is kees. Formeel is het geen fruit, maar in geen geval geven: avocado, want zeer giftig voor honden. Ook geen druiven; de pitten bevatten zwavel en dat is zeer slecht voor honden.

Tip: geef je hond niet te veel ijs en haal het iets eerder uit de diepvries. Wanneer het te koud (en te veel) is, kan dit voor problemen met zijn maag zorgen.

Broodje -eh- ijsje knakworst

Eindredacteur Belinda Janssen voert haar (pool)hond Lupo het liefst een zelfgemaakt knakworst-ijsje.

“Je vult een papieren bekertje met wat knakworstvocht, water en steekt de knakworst erin. Rechtop in de vriezer en wachten maar. Lupo is een Alaskan Malamute, dus hij houdt sowieso van ijs, kou én sneeuw.” Met een cocktailworstje maak je er een behapbare mini-versie van. Tip: gebruik géén worstjes met varkensvlees, want dat is, zeker in rauwe vorm, slecht voor honden. En net als bij mensen: overdaad schaadt. Genieten met mate, dus.

Bron: Dorstige viervoeter? Zo maak je gemakkelijk een ijsje voor je hond – LINDA.nl

Delen