Marcel runt een voedselbank voor dieren.

Voedselbanken voor mensen die krap bij kas zitten kennen we al langer. Maar Marcel Koelhuis uit Berghem wil vooral de huisdieren van deze mensen helpen. Daarom richtte hij de dierenvoedselbank op.

Marcel is een echte dierenvriend. Daarom begon hij begin dit jaar een dierenvoedselbank. Marcel: “Ik wil mensen helpen die het financieel klem zitten en huisdieren hebben. Want die dieren zijn vaak heel belangrijk voor hen. Nog belangrijker dan voor andere mensen. Je krijgt zoveel liefde en warmte van een dier.”

Een van die mensen is Linda. Ze legt uit: “Ik ben superblij dat dit er is. Ik loop zelf bij de voedselbank voor mijn eigen eten. Ik heb zo’n vijftig euro per week te besteden. Zonder hulp van de dierenvoedselbank zouden ik, mijn kat en twee honden het niet redden.”

Vraag neemt alleen maar toe
En dus staat ze bij Marcel op de stoep. Ze krijgt blikjes kattenvoer en een krabpaal van hem. Tevreden gaat ze naar huis. Linda is zeker niet de enige die bij de dierenvoedselbank aanklopt. Marcel: “Er is een enorme behoefte aan. En door corona zien we de vraag van mensen om hulp alleen maar toenemen.”

Hamsteren
Met een groep vrijwilligers zamelt Marcel al het voer in. Maar ook mandjes, krabpalen en kooitjes. Lachend vertelt hij: “Het is eigenlijk een soort hamsteren wat we doen. We proberen voor alle dieren iets te hebben. Want elk dier dat we kunnen helpen, helpen we. Of het nou een hond is of een cavia.”

Andere genomineerden
Wil je ook de andere genomineerden leren kennen? Hou onze website in de gaten of kijk op tv naar Brabant Nieuws. Daarin is van maandag 16 tot en met vrijdag 27 november iedere werkdag een van de genomineerden te zien.

Stemmen
Heb je een favoriet? Stemmen kan op 
Brabandervanhetjaar.nl. De stembus is geopend van 27 november tot en met 11 december. Je vindt daar dan ook een overzicht van alle genomineerden.

Op tweede kerstdag zie je in een speciaal programma op Omroep Brabant tv en online wie de Brabander van het Jaar 2020 is geworden. Daarin worden uiteraard ook de zorghelden uitgebreid in het zonnetje gezet.

Bron: Omroep Brabant

Delen