Het gaat beter met de 24 verwaarloosde hondjes die zondagochtend in Geldermalsen werden gevonden. Dat liet het programma Opsporing Verzocht weten in de uitzending dinsdagavond.

Een wandelaar vond de kleine chihuahua’s rond 08.30 uur aan de Zeekade. Ze zaten zonder eten en drinken en bibberend van de kou vastgebonden aan een paal.

VERWAARLOOSDE HONDJES

Het AVROTROS-programma besteedde aandacht aan de zaak, omdat onduidelijk is wie de dieren daar “hulpeloos” bij het industrieterrein achterliet. Vermoedelijk gebeurde dat tussen zaterdagavond en zondagochtend. Een aantal van de honden zou dusdanig strak aan de paal zijn vastgemaakt, dat ze zichzelf dreigden op te hangen aan het touw. Een van de hondjes was losgekomen en liep op de weg. De dieren waren slecht verzorgd, sommige hadden kale plekken of klitten in de vacht.

De honden leven allemaal nog en dankzij de zorg van de dierenambulance en het dierenasiel in Tiel gaat het beter met hen, op één hondje na dat extra zorg krijgt. Toch blijven ze “vanwege hun toestand” voorlopig nog in het dierenasiel. Zeventien van de dieren zijn teefjes die in het verleden een nestje hebben gehad, één zelfs vermoedelijk pas zes tot acht weken geleden.

POLITIE

Daarom richt de politie zich in het programma tot mensen die onlangs een puppy hebben gekocht. De politie vraagt of degenen die de moederhond op een gedeelde foto herkennen, of een vermoeden hebben wie de dieren achterliet, contact op te nemen met de politie.

Bron: https://www.linda.nl/nieuws/24-verwaarloosde-hondjes-geldermalsen/

Delen