Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Mag je een bankje voor je huis zetten in Schiedam? Of zomaar een bingo organiseren? Vandaag vragen we ons af: mag je eigenlijk je huisdier meenemen in de voertuigen van de RET?

Je ziet wel eens mensen met een hond in de metro, of soms zelfs met een vogelkooi. We hebben zelfs een keer iemand gespot met een kat op schoot (aan een tuigje) in de tram! Maar wat zijn de regels? En moet je trouwe viervoeter ook een kaartje kopen?

Huisregels

De RET heeft (uiteraard) een aantal huisregels. En guess what? Je mag je hond (of ander huisdier) gewoon meenemen in tram en metro. En nog meer goed nieuws: ze mogen gratis mee! Je hoeft dus geen apart kaartje te kopen. Best logisch, zou je denken. Maar als je met de trein gaat moet je gewoon een kaartje kopen voor je hond! Duur ritje naar Groningen als je Fikkie mee wilt nemen.

Medereizigers

Voor de voertuigen van de RET geldt wel dat je rekening moet houden met andere reizigers, en je hond in de voertuigen en op de stations aan de lijn houdt. Honden mogen ook niet op de banken of stoelen zitten, da’s wel zo netjes. En in de bus? Dat mag ook! Mits er voldoende ruimte is en het dier niemand tot last is. Mocht het nou propvol zijn en je met twee natte bouviers in wilt stappen, dan zou de chauffeur je dus in theorie kunnen weigeren.

Bron: https://indebuurt.nl/schiedam/nieuws/mag-dat-je-huisdier-meenemen-in-metro-tram-of-bus~66196/

Delen