De Dierenbescherming lanceert de ‘Dier en Mens Wijzer’, een hulpmiddel voor potentiële huisdierbezitters om na te gaan waar ze allemaal rekening mee moeten houden als ze een huisdier willen aanschaffen.

De organisatie zet zich via campagnes al jaren in om mensen keuzes te laten maken als ze een huisdier willen nemen. Een hond of kat kan snel in een dierenasiel of op straat belanden als er geen match is met het baasje.

“Een verstokte bankligger die een bordercollie in huis neemt en verwacht dat de hond de hele dag naast hem komt liggen, of iemand die een kat neemt om te scoren op Instagram, maar niks moet hebben van kattenbakken schoonmaken. Helaas komen dit soort ‘vergissingen’ maar al te vaak voor”, laat de Dierenbescherming weten.

Corona

Toen vanwege corona de avondklok werd ingevoerd, om ervoor te zorgen dat mensen minder bij elkaar op bezoek gingen en het virus zich minder snel zou verspreiden, namen veel Nederlanders een hond. Ze mochten dan met hun hond, mits aangelijnd, toch naar buiten tijdens de avondklok. Dat zorgde er destijds voor dat veel mensen plotseling overgingen tot de aanschaf van een hond.

Via de Dier en Mens Wijzer kan voor acht van de meest voorkomende huisdieren worden nagegaan “of die wel in het leven van de mensen passen”, aldus de Dierenbescherming dinsdag. Naast kat en hond zijn het konijnen, cavia’s, hamsters, kippen, (zang)vogels en vissen. ANP

Bron: https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/online-hulpmiddel-helpt-potentieel-baasje-aan-juiste-huisdier

Delen