Wat is er leuker dan een kalender met halfnaakte mannen? Nou, een kalender met halfnaakte mannen die gehandicapte katten vasthouden. Althans, dat vindt kattenliefhebber Arianne de Jong, die gisteren de eerste shootdag organiseerde.

Arianne uit het Brabantse Vinkel heeft in totaal zestien gehandicapte katten bij haar thuis – ‘het Katshuisch’ – rondlopen. “Ik zag online een foto langskomen van een grote, gespierde man met een kleine kitten op de arm. Toen dacht ik: verrek, dit zou leuk zijn met mijn eigen dieren”, vertelt ze aan Editie NL.

Voor ieder wat wils

Haar Facebookoproep ging door het dak. “Ik heb ontzettend veel reacties gekregen van mannen die willen meewerken. Inmiddels kan ik wel vijf kalenders vullen”, lacht De Jong. “Ik heb er twaalf uitgekozen die daadwerkelijk op de kalender komen. Van jong tot oud, en van spierbundel tot bierbuik. Er is voor ieder wat wils.”

Haar zestien katten hebben allerlei verschillende kwalen. “Zo is er Jos, die vanwege zijn neurologische afwijking altijd rondloopt alsof hij dronken is. Yolanda heeft een cyste in haar ruggenmerg, waardoor ze niet goed kan lopen. En natuurlijk de familie Blind, die niets ziet. Zij heten Danny en Yvonne – ik heb online opgezocht dat de vrouw van de ‘echte’ Danny Blind ook zo heet.”

Opbrengst

Met de kalender hoopt De Jong geld voor haar geliefde huisdieren op te halen. “Alles wat hier binnenkomt gaat direct naar de dierenarts. De katten hebben ieder hun eigen behandelingen nodig. Wilma, een kat met scoliose, moet bijvoorbeeld een keer per zes weken behandeld worden. En Koosje heeft twisted legs en moet elke week langs voor een verbandwissel.”

Start verkoop

Vanaf november gaat de kalender in de verkoop. “Goeie timing toch? Dan kunnen mensen ‘m mooi aanschaffen als cadeau voor de feestdagen. Op de Facebookpagina en de website van het Katshuisch kunnen mensen zien hoe ze de kalender kunnen bestellen.”

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5169054/kalender-halfnaakte-mannen-gehandicapte-katten-katshuisch