De politie heeft de afgelopen tijd in samenwerking met de zogenaamde groene boa’s een grote controle gehouden in natuurgebieden in Nederland. Daarbij zijn vooral hondenbezitters die hun viervoeter illegaal lieten loslopen bekeurd.

Je hebt het zelf ook vast wel eens meegemaakt. Lekker aan de wandel, komt er ineens uit het niets een hond op je afgerend. Niet met kwade bedoelingen maar springt wel meteen tegen je op. En zijn baasje komt naar je toegesneld met de opmerking ‘hij bedoelt het goed hoor’. Tuurlijk maar ik zit hier als bezoeker helemaal niet op te wachten. Laat staan dat de hond achter wild aangaat of schade aanricht aan rust- of verblijfplaatsen van dieren, zoals nesten en holen. De natuur zit nu midden in het broedseizoen en het is belangrijk dat ze dit in alle rust kunnen doen.

Zorg er dus voor dat je het voor iedereen plezierig houdt. Vooral voor de natuur, andere bezoekers én voor je eigen portemonnee. Het kost je 100 euro voor een loslopende hond waar dat niet mag en 500 als gezien wordt dat de hond een dier opjaagt.

Wil je toch dat de hond los kan lopen, neem dan eens een kijkje bij de losloopgebieden in de app.

Bron: AD en natuurbescherming

Delen