En de winnaar is… uh zijn… Dirk en Dennie! Donderdagavond werden de Best Social Awards uitgereikt: prijzen voor mensen én dieren op social media. In de categorie Beste Dier won het beroemde poezenpaar Dirk en Dennie.

Dirk en Dennie zijn al een tijdje bekend op Instagram. Hun baasje is Lize Korpershoek, een bekende filmmaker en tekenaar. Anderhalf jaar geleden zagen veertigduizend mensen op Instagram hoe ze haar katten kennis liet maken.

Dirk had ze al, maar opeens kwam Dennie erbij. Zou dat wel goed gaan? Lize filmde het alsof het een echte soap was. Ze won er vorig jaar een Best Social Award mee. En in oktober komt er zelfs een boek over uit!

Eindelijk gewonnen

Inmiddels zijn Dirk en Dennie onafscheidelijk. Ze zijn pluizig en fotogeniek. En dan hebben ook nog eens een baasje dat barst van de creatieve ideeën. Dat levert grappige foto’s en video’s op. De katten waren al meerdere keren genomineerd, maar verloren de afgelopen twee jaar van politiehond Bumper. Nu hebben ze dan eindelijk gewonnen!

Grappigste politicus

In totaal waren er zeventien categorieën bij de Best Social Awards. Andere winnaars zijn bijvoorbeeld: OrgelJoke, die mensen blij maakt met haar orgelliedjes in coronatijd. NikkieTutorials, om haar positiviteit én persoonlijkheid. Gerrit de Opa, om zijn grapjes op TikTok. Jesse Hoefnagels, als beste YouTuber. En Klaas Dijkhoff, als politicus mét humor.

Bron: https://www.kidsweek.nl/nieuws/katten-dirk-en-dennie-winnen-social-media-prijs

Delen