LEESVOER voor DIERENVRIENDEN

Graag delen we met jullie onze favoriete boekentips over allerlei soorten dieren, trainingen en andere relevante en mooie boeken. We verzamelen ze op deze pagina. Heb je ook een boektip of er misschien zelf eentje geschreven? Laat het ons weten en mail ons met jouw tip via info@huisdierenapp.nl

Leesvoer voor kleine dierenvrienden

NETJES IN DE RIJ

NETJES IN DE RIJ

Voor (kleine) paardenfans: Introductie in “natural horsemanship’ door Wendy Bleekemolen.
In dit boek neemt Fee, het paardje van Wendy, kinderen mee op ontdekkingstocht in de wereld van horsemanship. Door eenvoudige en duidelijke tekst ondersteund met tekeningen en foto’s is dit boek uitermate geschikt voor jonge kinderen en tieners. Ze maken kennis met paardentaal en leren op een paard-vriendelijke manier omgaan met hun favoriete dier. Voor de allerkleinsten is het boek ook geschikt om uit voor te lezen.

MIJN EERSTE HUISDIER: GOUDVISSEN

MIJN EERSTE HUISDIER: GOUDVISSEN

Anita Ganeri, Mijn eerste docu-boek reeks
Waar gebruiken goudvissen hun kieuwen voor? Hoeveel eitjes kan een goudvis in een keer leggen? Hoe worden baby goudvissen genoemd?

HANNA LEERT JE ZORGEN VOOR JE HAMSTER

HANNA LEERT JE ZORGEN VOOR JE HAMSTER

Hoe pak je een hamster op? Wat eten hamsters? Hoe kun je ervoor zorgen dat je hamster genoeg beweegt? Hanna de hamster leert je hoe je voor je nieuwe hamster moet zorgen. Ze vertelt je hoe je een hamster kunt uitkiezen, wat je allemaal nodig hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je hamster zich snel thuis voelt.


Leesvoer voor hondenbaasjes

LEER JOUW HOND, KAT OF KONIJN KENNEN MET DE VIJF ELEMENTEN

LEER JOUW HOND, KAT OF KONIJN KENNEN MET DE VIJF ELEMENTEN

Dierenartsen Aleid Hillebrand en Eric Laarakker bespreken jouw huisdier aan de hand van de Vijf Elementen – een duizenden jaren oude stroming binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Wanneer je de sterke en minder sterke kanten van je dier leert kennen, kun je het beter begrijpen, trainen en zo nodig de juiste extra aandacht geven die ten goede komt aan zijn welzijn en gezondheid. Je huisdier zal je dankbaar zijn!

RAUWVOER VOOR DE HOND – VERANTWOORD RAUW VOEREN IN 3 STAPPEN

RAUWVOER VOOR DE HOND – VERANTWOORD RAUW VOEREN IN 3 STAPPEN

Wil je je hond zo gezond mogelijk voeren? Wil je rauw voeren, maar wil je eerst weten hoe het nou precies zit met de bacteriën? Of voer je al rauw, maar wil je zeker weten dat je compleet voert? Met dit boek leer je in drie stappen om verantwoord rauw te voeren aan je hond. Je wordt op een simpele manier door de keuzes heen geloodst, en onderweg worden alle belangrijke vragen beantwoord. Heb je een pup of een hond met een aandoening? In dit boek leer je waar je dan extra op moet letten bij het uitzoeken van rauwvoer.


Leesvoer voor konijnen liefhebbers

High Five met je konijn

´High Five met je konijn´ van dierentrainster Bernice Muntz is voor iedereen die het beste voorheeft met zijn konijn het boek op het gebied van verzorgen, opvoeden, trainen en spelen. Bernice wil in dit boek haar uitgebreide vakkennis overdragen aan alle konijnenliefhebbers. Dat zij een konijnenexpert is, mag wel blijken uit het feit dat tal van ervaringsdeskundigen, dierenartsen en wetenschappers hun medewerking verleende aan de totstandkoming van dit boek. In ´High Five´ met je konijn kan iedere konijneneigenaar vinden wat hij zoekt. Met name ook hoe je anders kunt kijken naar en omgaan met je konijn; hoe je een hechtere band smeedt met je huisdieren en hoe je samen meer plezier beleeft. Dit boek is tevens een handzaam naslagwerk voor dierenasielmedewerkers en dierenartsen.


Leesvoer voor kattenbaasjes

Happy Cats legacy

Het Happy Cats Legacy boek is het vierde en laatste boek van Anneleen Bru. Dit boek brengt je meer dan 50 verhalen en portretten van gelukkige katten met een Happy Cats verhaal. Ze zijn gelukkiger geworden door de principes van Happy Cats die hun eigenaars hebben toegepast. Hun verhalen zijn ontroerend, authentiek en gebracht aan de hand van een uniek portret van de kat in haar vertrouwde omgeving.

Anneleen Bru is auteur van de drie Happy Cats boeken en is reeds jaren gefascineerd door het fotograferen van katten. Zo verzorgde ze jarenlang de foto’s van de te adopteren katten in de plaatselijke kattenopvang en leerde ze de kneepjes van het vak om katten mooi en authentiek voor de camera te krijgen. Dat samen met 12 jaar ervaring als gedragstherapeut en bij de mensen thuis contact te maken met de katten op een warme manier, besloot ze deze uitdaging aan te gaan: het Happy Cats Fotoboek.

Met dit boek wil ze de ‘waarom’ extra onderstrepen waarom we de happy cats concepten willen aanbieden aan onze katten. Omdat ze er simpelweg gelukkiger van worden. Door kleine zaken aan te passen in huis en je eigen houding een tikkeltje te verbeteren, kan je letterlijk een wereld van verschil maken voor je kat. Anneleen vindt dit de ideale manier om te laten zien: aan de hand van echte verhalen én echte katten.

Kortingsactie!

Ook een echte aanrader: Het boek ‘Als de kat het voor het zeggen had’ van kattengedragstherapeut Liesbeth Puts is het perfecte naslagwerk om het je kat helemaal naar de zin te maken. Wil jij je kat beter leren begrijpen? De vele mooie foto’s en praktische richtlijnen helpen iedereen om katten beter te begrijpen. Want zelfs het schattigste jonge poesje is van nature een wild roofdier. Hoe kan de kattenliefhebber verstaan wat zijn huisdier eigenlijk wil en beantwoorden aan zijn natuurlijke behoeftes? Al is het maar om er zelf gelukkig van te worden, want een probleemkat is lastig en een gelukkige kat bezorgt zijn baasje juist veel plezier.
Speciaal voor gebruikers van de HuisdierenApp: € 2,50 korting op het boek en gratis verzending bij Boekenwereld.com.

Hoe werkt het? Ga naar www.boekenwereld.com/huisdierenapp, stop het boek in je winkelmandje en vul de code 904-11097 in om je korting te activeren.
Titel: Als de kat het voor het zeggen had
Auteur: Liesbeth Puts
Prijs: van € 20,- voor € 17,50
ISBN: 9789021578057
Kosmos Uitgevers
De kortingscode is geldig  t/m 2 mei 2021

Leesvoer voor dierenliefhebbers

Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren

In Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren lees en leer je hoe dieren getraind worden. In dit boek komen heel veel dieren aan de orde, van zeezoogdieren, tot dierentuindieren tot honden en katten en goudvissen. LEES VERDER Zo vertelt Toinny hoe je een dolfijn leert een salto te maken, hoe je een giraffe leert om bloed te laten prikken, tijgers om in een vervoerskist te lopen, apen om op commando te plassen en een kat om te zitten of door een hoepel te springen. Het boek staat vol prachtige, hilarische en ontroerende anekdotes die Toinny vertelde en die door Janine werden opgetekend, aangevuld met haar eigen dierenvertelsels. Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren is een leerboek, maar vooral ook een boek dat lekker leest. Bij het lezen van Kapsonesmakrelen is er geen moment geen sprake van ploeteren of doorworstelen. Elk hoofdstuk staat vol met interessante kaders en weetjes. Dit boek, dat leest als een thriller zal je een schaterlach, kippenvel én rode oogjes bezorgen. Rode oortjes ook trouwens, want de dames nemen geen blad voor de mond!

Bestel dit boek nu met € 2,50 korting in onze webshop!

Leesvoer voor paardenliefhebbers

Paardsignalen

Paardsignalen leert je het verschil tussen kijken en zien. Paarden zenden voortdurend signalen uit over hun gezondheid, welzijn, voeding en gedrag. Het is de kunst deze signalen waar te nemen, te begrijpen en te gebruiken. Paardsignalen legt uit hoe je dit in de praktijk kunt brengen.

Het boek leert je allereerst goed naar je eigen paard en andere paarden te kijken, met een onbevangen blik. Trek niet te snel conclusies, maar stel jezelf altijd eerst drie vragen: wat zie ik? hoe komt dit? wat moet ik doen? Zo kan een likkend paard informatie geven over het voerritme en kunnen stalbenen duiden op een gebrek aan beweging. Met deze kennis kun je vervolgens gericht maatregelen nemen.

Paardsignalen leert je het verschil tussen kijken en zien. Dit unieke en rijk geïllustreerde praktijkboek is bedoeld voor alle paardenliefhebbers, van beginner tot professional. Het bevat duidelijke teksten en 350 foto’s en illustraties uit de dagelijkse praktijk. Op elke plaats en op elk moment zijn signalen op te vangen … als je antenne er maar voor uitstaat. Met Paardsignalen ontwikkel je deze antenne.

Kortom: een onmisbaar praktijkboek voor iedere paardenliefhebber!’

https://www.roodbont.nl/nl/horse/horse-signals/100-230_Paardsignalen

De HuisdierenApp is voor en door jou!
Wij zijn continue bezig de HuisdierenApp uit te breiden
en vragen hierbij jouw hulp!
Staat jouw favoriete uitlaatgebied nog niet in de App?
Laat het ons weten en wij voegen het gebied toe.
Alle tips zijn welkom. KLIK HIER