LEESVOER voor DIERENVRIENDEN

Graag delen we met jullie onze favoriete boekentips over allerlei soorten dieren, trainingen en andere relevante en mooie boeken. We verzamelen ze op deze pagina. Heb je ook een boektip of er misschien zelf eentje geschreven? Laat het ons weten en mail ons met jouw tip via info@huisdierenapp.nl

Leesvoer voor kleine dierenvrienden

NETJES IN DE RIJ

NETJES IN DE RIJ

Voor (kleine) paardenfans: Introductie in natural horsemanship door Wendy Bleekemolen.
In dit boek neemt Fee, het paardje van Wendy, kinderen mee op ontdekkingstocht in de wereld van horsemanship. Door eenvoudige en duidelijke tekst ondersteund met tekeningen en foto’s is dit boek uitermate geschikt voor jonge kinderen en tieners. Ze maken kennis met paardentaal en leren op een paard-vriendelijke manier omgaan met hun favoriete dier. Voor de allerkleinsten is het boek ook geschikt om voor te lezen.

MIJN EERSTE HUISDIER: GOUDVISSEN

MIJN EERSTE HUISDIER: GOUDVISSEN

Anita Ganeri, Mijn eerste docu-boek reeks
Waar gebruiken goudvissen hun kieuwen voor? Hoeveel eitjes kan een goudvis in een keer leggen? Hoe worden baby goudvissen genoemd?

HANNA LEERT JE ZORGEN VOOR JE HAMSTER

HANNA LEERT JE ZORGEN VOOR JE HAMSTER

Hoe pak je een hamster op? Wat eten hamsters? Hoe kun je ervoor zorgen dat je hamster genoeg beweegt? Hanna de hamster leert je hoe je voor je nieuwe hamster moet zorgen. Ze vertelt je hoe je een hamster kunt uitkiezen, wat je allemaal nodig hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je hamster zich snel thuis voelt.


Leesvoer voor hondenbaasjes

LEER JOUW HOND, KAT OF KONIJN KENNEN MET DE VIJF ELEMENTEN

LEER JOUW HOND, KAT OF KONIJN KENNEN MET DE VIJF ELEMENTEN’

Dierenartsen Aleid Hillebrand en Eric Laarakker bespreken jouw huisdier aan de hand van de Vijf Elementen – een duizenden jaren oude stroming binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Wanneer je de sterke en minder sterke kanten van je dier leert kennen, kun je het beter begrijpen, trainen en zo nodig de juiste extra aandacht geven die ten goede komt aan zijn welzijn en gezondheid. Je huisdier zal je dankbaar zijn!

RAUWVOER VOOR DE HOND – VERANTWOORD RAUW VOEREN IN 3 STAPPEN

RAUWVOER VOOR DE HOND – VERANTWOORD RAUW VOEREN IN 3 STAPPEN

Wil je je hond zo gezond mogelijk voeren? Wil je rauw voeren, maar wil je eerst weten hoe het nou precies zit met de bacteriën? Of voer je al rauw, maar wil je zeker weten dat je compleet voert? Met dit boek leer je in drie stappen om verantwoord rauw te voeren aan je hond. Je wordt op een simpele manier door de keuzes heen geloodst, en onderweg worden alle belangrijke vragen beantwoord. Heb je een pup of een hond met een aandoening? In dit boek leer je waar je dan extra op moet letten bij het uitzoeken van rauwvoer.


Leesvoer voor konijnen liefhebbers

High Five met je konijn

´High Five met je konijn´ van dierentrainster Bernice Muntz is voor iedereen die het beste voorheeft met zijn konijn het boek op het gebied van verzorgen, opvoeden, trainen en spelen. Bernice wil in dit boek haar uitgebreide vakkennis overdragen aan alle konijnenliefhebbers. Dat zij een konijnenexpert is, mag wel blijken uit het feit dat tal van ervaringsdeskundigen, dierenartsen en wetenschappers hun medewerking verleende aan de totstandkoming van dit boek. In ´High Five´ met je konijn kan iedere konijneneigenaar vinden wat hij zoekt. Met name ook hoe je anders kunt kijken naar en omgaan met je konijn; hoe je een hechtere band smeedt met je huisdieren en hoe je samen meer plezier beleeft. Dit boek is tevens een handzaam naslagwerk voor dierenasielmedewerkers en dierenartsen.


Leesvoer voor kattenbaasjes

Happy cats legacy

Het Happy Cats Legacy boek is het vierde en laatste boek van Anneleen Bru. Dit boek brengt je meer dan 50 verhalen en portretten van gelukkige katten met een Happy Cats verhaal. Ze zijn gelukkiger geworden door de principes van Happy Cats die hun eigenaars hebben toegepast. Hun verhalen zijn ontroerend, authentiek en gebracht aan de hand van een uniek portret van de kat in haar vertrouwde omgeving.

Anneleen Bru is auteur van de 3 Happy Cats boeken en is reeds jaren gefascineerd door het fotograferen van katten. Zo verzorgde ze jarenlang de foto’s van de te adopteren katten in de plaatselijke kattenopvang en leerde ze de kneepjes van het vak om katten mooi en authentiek voor de camera te krijgen. Dat samen met 12 jaar ervaring als gedragstherapeut en bij de mensen thuis contact te maken met de katten op een warme manier, besloot ze deze uitdaging aan te gaan: het Happy Cats Fotoboek.

Met dit boek wil ze de ‘waarom’ extra onderstrepen waarom we de happy cats concepten willen aanbieden aan onze katten. Omdat ze er simpelweg gelukkiger van worden. Door kleine zaken aan te passen in huis en je eigen houding een tikkeltje te verbeteren, kan je letterlijk een wereld van verschil maken voor je kat. Anneleen vindt dit de ideale manier om te laten zien: aan de hand van echte verhalen én echte katten.