Graag delen we met jullie onze favoriete boekentips en online artikelen over allerlei soorten dieren, trainingen en andere relevante en mooie boeken. We verzamelen ze op deze pagina. Heb je ook een leestip of er misschien zelf eentje geschreven? Laat het ons weten en mail ons met jouw tip via info@huisdierenapp.nl

Voor kleine dierenvrienden

NETJES IN DE RIJ

NETJES IN DE RIJ

Voor (kleine) paardenfans: Introductie in “natural horsemanship’ door Wendy Bleekemolen. In dit boek neemt Fee, het paardje van Wendy, kinderen mee op ontdekkingstocht in de wereld van horsemanship. Door eenvoudige en duidelijke tekst ondersteund met tekeningen en foto’s is dit boek uitermate geschikt voor jonge kinderen en tieners. Ze maken kennis met paardentaal en leren op een paard-vriendelijke manier omgaan met hun favoriete dier. Voor de allerkleinsten is het boek ook geschikt om uit voor te lezen.

MIJN EERSTE HUISDIER: GOUDVISSEN

MIJN EERSTE HUISDIER: GOUDVISSEN

Anita Ganeri, Mijn eerste docu-boek reeks. Waar gebruiken goudvissen hun kieuwen voor? Hoeveel eitjes kan een goudvis in een keer leggen? Hoe worden baby goudvissen genoemd?

HANNA LEERT JE ZORGEN VOOR JE HAMSTER

HANNA LEERT JE ZORGEN VOOR JE HAMSTER

Hoe pak je een hamster op? Wat eten hamsters? Hoe kun je ervoor zorgen dat je hamster genoeg beweegt? Hanna de hamster leert je hoe je voor je nieuwe hamster moet zorgen. Ze vertelt je hoe je een hamster kunt uitkiezen, wat je allemaal nodig hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je hamster zich snel thuis voelt.

Voor hondenbaasjes

LEER JOUW HOND, KAT OF KONIJN KENNEN MET DE VIJF ELEMENTEN

Dierenartsen Aleid Hillebrand en Eric Laarakker bespreken jouw huisdier aan de hand van de Vijf Elementen – een duizenden jaren oude stroming binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Wanneer je de sterke en minder sterke kanten van je dier leert kennen, kun je het beter begrijpen, trainen en zo nodig de juiste extra aandacht geven die ten goede komt aan zijn welzijn en gezondheid. Je huisdier zal je dankbaar zijn!

LEER JOUW HOND, KAT OF KONIJN KENNEN MET DE VIJF ELEMENTEN

RAUWVOER VOOR DE HOND – VERANTWOORD RAUW VOEREN IN 3 STAPPEN

Wil je je hond zo gezond mogelijk voeren? Wil je rauw voeren, maar wil je eerst weten hoe het nou precies zit met de bacteriën? Of voer je al rauw, maar wil je zeker weten dat je compleet voert? Met dit boek leer je in drie stappen om verantwoord rauw te voeren aan je hond. Je wordt op een simpele manier door de keuzes heen geloodst, en onderweg worden alle belangrijke vragen beantwoord. Heb je een pup of een hond met een aandoening? In dit boek leer je waar je dan extra op moet letten bij het uitzoeken van rauwvoer.

RAUWVOER VOOR DE HOND – VERANTWOORD RAUW VOEREN IN 3 STAPPEN

Voor konijnenbaasjes

High Five met je konijn

´High Five met je konijn´ van dierentrainster Bernice Muntz is voor iedereen die het beste voorheeft met zijn konijn het boek op het gebied van verzorgen, opvoeden, trainen en spelen. Bernice wil in dit boek haar uitgebreide vakkennis overdragen aan alle konijnenliefhebbers. In ´High Five´ met je konijn kan iedere konijneneigenaar vinden wat hij zoekt. Met name ook hoe je anders kunt kijken naar en omgaan met je konijn; hoe je een hechtere band smeedt met je huisdieren en hoe je samen meer plezier beleeft. Dit boek is tevens een handzaam naslagwerk voor dierenasielmedewerkers en dierenartsen.


Voor kattenbaasjes

Happy Cats Legacy

Anneleen Bru is auteur van de drie Happy Cats boeken en is reeds jaren gefascineerd door het fotograferen van katten. Zo verzorgde ze jarenlang de foto’s van de te adopteren katten in de plaatselijke kattenopvang en leerde ze de kneepjes van het vak om katten mooi en authentiek voor de camera te krijgen. Dat samen met 12 jaar ervaring als gedragstherapeut en bij de mensen thuis contact te maken met de katten op een warme manier, besloot ze deze uitdaging aan te gaan: het Happy Cats Fotoboek.

Als de kat het voor het zeggen had

Het boek ‘Als de kat het voor het zeggen had’ van kattengedragstherapeut Liesbeth Puts is het perfecte naslagwerk om het je kat helemaal naar de zin te maken. Wil jij je kat beter leren begrijpen? De vele mooie foto’s en praktische richtlijnen helpen iedereen om katten beter te begrijpen. Want zelfs het schattigste jonge poesje is van nature een wild roofdier. Hoe kan de kattenliefhebber verstaan wat zijn huisdier eigenlijk wil en beantwoorden aan zijn natuurlijke behoeftes? Al is het maar om er zelf gelukkig van te worden, want een probleemkat is lastig en een gelukkige kat bezorgt zijn baasje juist veel plezier.


Voor dierenliefhebbers algemeen

Kapsonesmakrelen

In Kapsonesmakrelen en andere verhalen over het trainen van dieren lees en leer je hoe dieren getraind worden. In dit boek komen heel veel dieren aan de orde, van zeezoogdieren, tot dierentuindieren tot honden en katten en goudvissen. Het boek staat vol prachtige, hilarische en ontroerende anekdotes die Toinny vertelde en die door Janine werden opgetekend, aangevuld met haar eigen dierenvertelsels. Dit boek, dat leest als een thriller zal je een schaterlach, kippenvel én rode oogjes bezorgen. Rode oortjes ook trouwens, want de dames nemen geen blad voor de mond!


Artikel: Rouw bij dieren
Door: Evelien van der Waa, homeopathisch werkend dierenarts


Ook dieren kunnen rouwen na het verlies van een ander huisdier. Je ziet dit meestal bij dieren die een goede band met elkaar hadden en langere tijd samen hebben geleefd. Rouw om de dood van een ander dier kan ook diersoort overschrijdend zijn. Sommige honden en katten hebben een heel goede band met elkaar.


Voor paardenbaasjes

Paardsignalen

Paardsignalen leert je het verschil tussen kijken en zien. Dit unieke en rijk geïllustreerde praktijkboek is bedoeld voor alle paardenliefhebbers, van beginner tot professional. Het bevat duidelijke teksten en 350 foto’s en illustraties uit de dagelijkse praktijk. Op elke plaats en op elk moment zijn signalen op te vangen … als je antenne er maar voor uitstaat. Met Paardsignalen ontwikkel je deze antenne.

Kortom: een onmisbaar praktijkboek voor iedere paardenliefhebber!