Massage en meer……

Palpabel is een Beroepsvereniging die zich inzet voor een beter welzijn van de hond, zowel op sport, gedrag, fysiek als emotioneel gebied voor de hond, Massage kan ingezet worden als gewoon ‘lekker ontspannend’, maar vooral ook doelgericht als je kijkt naar de hondensport, gedragsproblemen en lichamelijke ondersteuning. Herstel na blessures gaat sneller, gewrichtsproblemen en ouderdomsklachten worden draagbaarder, aanrakings- en gedragsproblemen worden sneller beter beheersbaar.
Hondenmasseurs aangesloten bij de beroepsvereniging zijn geschoold en houden hun kennis op peil. Je kan dan in vertrouwen jouw hond, aan hun handen overlaten….Kijk op de site welke bij de beroepsvereniging aangesloten hondenmasseur bij u in de buurt zit

Tijdens onze opleiding tot Kynologisch Masseur en Therapeut leren we veel over de anatomie en fysiologie, maar ook over het gedrag van de hond.

We krijgen verschillende tools mee om naast massage in te kunnen zetten en daarmee jouw hond extra ondersteuning te bieden (afhankelijk van het niveau van de masseur/therapeut).

Dit om bijvoorbeeld:

* Stress te reduceren
* Kracht op te bouwen
* Proprioceptie te verbeteren en lichaamsbewustzijn te creëren
* Spieren en gewrichten te stimuleren
* Voor balans in het lichaam te zorgen

Zo kunnen we je tijdens een massagesessie oefeningen meegeven, die leuk zijn voor je hond en die je tijdens je wandeling of thuis kunt uitvoeren. Hiermee train je tegelijkertijd het lichaam en bouw je de kracht weer op, in dat lichaamsdeel waar jouw hond dat nodig heeft.

WIST U DAT….
Het verkeerd masseren van uw hond juist stress kan veroorzaken, lichamelijke klachten kan verergeren, misselijkheid, braken en diarree kan veroorzaken?
En dat het masseren van een hond, niet hetzelfde is als het masseren van een mens?
Daarom is het belangrijk dat u leert masseren of uw hond laat masseren door een goed opgeleide Kynologisch Masseur of Therapeut.
Maar hoe vindt u een goed opgeleide Kynologisch Masseur of Therapeut? Het is immers een vrij beroep.
Hondenmasseurs aangesloten bij de beroepsvereniging zijn geschoold en houden hun kennis op peil. Op de site van Palpabel kunt u controleren of uw masseur is aangesloten bij de beroepsvereniging. Kijk op www.palpabel.nl

Alles in de buurt in één app
Naast de gedragsdeskundigen staan ook alle dichtstbijzijnde dierenartsen, gedragsdeskundigen, dierenspeciaalzaken, pensions, trimsalons, uitlaatgebieden, evenementen etc. in één handige app.

Lekker uitlaten en loslopen
Met je hond uitwaaien op het strand, wandelen in het bos of zwemmen in een plas? Op de HuisdierenApp vind je de lekkerste uitlaatplekken en losloopgebieden.

Behandelingen of medicatie niet vergeten? Seintje?
Met onze medische herinneringenservice vergeet je je huisdier nooit meer te ontwormen, te ontvlooien of medicijnen te geven. Zo houden we samen je huisdier gezond.