Massage en meer……

Palpabel is een Beroepsvereniging die zich inzet voor een beter welzijn van de hond, zowel op sport, gedrag, fysiek als emotioneel gebied van de hond. Massage kan ingezet worden als gewoon ‘lekker ontspannend’ maar vooral ook doelgericht als je kijkt naar de hondensport, gedragsproblemen en lichamelijke ondersteuning. Herstel na blessures gaat sneller, gewrichtsproblemen en ouderdomsklachten worden draagbaarder, aanrakings- en gedragsproblemen worden sneller beter beheersbaar.
Hondenmasseurs die aangesloten zijn bij de beroepsvereniging zijn deskundig geschoold en houden hun kennis op peil. Je kan dan in vertrouwen jouw hond aan hun handen overlaten…. Kijk op de site welke bij de beroepsvereniging aangesloten kynologische masseurs bij jou in de buurt zijn.

Tijdens de opleiding tot Kynologisch Masseur en Therapeut wordt veel geleerd over de anatomie en fysiologie maar ook over het gedrag van de hond.

Opgeleide masseurs/therapeuten krijgen, afhankelijk van het ervaringsniveau, verschillende tools mee om naast massage in te kunnen zetten en daarmee jouw hond extra ondersteuning bieden.

Dit om bijvoorbeeld:

* Stress te reduceren
* Kracht op te bouwen
* Proprioceptie (‘zelfwaarneming’) te verbeteren en lichaamsbewustzijn te creëren
* Spieren en gewrichten te stimuleren
* Voor balans in het lichaam te zorgen

Zo kunnen tijdens een massagesessie oefeningen worden meegeven die leuk zijn voor je hond en die je tijdens je wandeling of thuis kunt uitvoeren. Hiermee train je tegelijkertijd het lichaam en bouw je de kracht weer op, in dat lichaamsdeel waar jouw hond dat nodig heeft.

WIST U DAT….
Het verkeerd masseren van uw hond juist stress kan veroorzaken, lichamelijke klachten kan verergeren, misselijkheid, braken en diarree kan veroorzaken?
En dat het masseren van een hond niet hetzelfde is als het masseren van een mens?
Daarom is het belangrijk dat u leert masseren of uw hond laat masseren door een goed opgeleide Kynologisch Masseur of Therapeut.
Maar hoe vindt u een goed opgeleide Kynologisch Masseur of Therapeut? Het is immers een vrij beroep.
Hondenmasseurs aangesloten bij de beroepsvereniging zijn geschoold en houden hun kennis op peil. Op de site van Palpabel kunt u controleren of uw masseur is aangesloten bij de beroepsvereniging. Kijk op www.palpabel.nl

Naast de Kynologische masseurs nog veel meer

De HuisdierenApp is dé gratis App voor huisdierbezitters, geen baasje kan zonder! Alle belangrijke gegevens van je huisdier, zoals chip- en verzekeringsnummer, handig bij elkaar. Behandeling of medicatie nodig? Via onze medische herinnerservice krijg je een seintje! Alle dichtstbijzijnde dierenartsen, gedragsdeskundigendierenspeciaalzakenpensions, trimsalons etc. in één handige app. De leukste uitlaatplekken en losloopgebieden, ze staan in de App! En wil je snel advies van een dierenarts zonder stress van een bezoek aan een kliniek? Via de HuisdierenApp kan je snel en eenvoudig Videobellen met je dierenarts.
Ook de Goede Dierendoelen staan in de HuisdierenApp.

Je kunt de HuisdierenApp Downloaden voor Android en Apple devices. En het is gratis en vrij van reclame.  De App richt zich op eigenaren van hond, kat, konijn, knager, fret, vogel en reptiel. Voor andere diersoorten, zoals vissen, zullen de termen anders zijn en is de App mogelijk minder geschikt. Dat neemt niet weg dat een deel van de functies ook voor andere huisdieren handig kunnen zijn.