Het leven met een huisdier is een bewezen dagelijkse geluksmaker, zeker in lastige tijden kan een huisdier steun bieden. Deze corona-periode brengt veel veranderingen met zich mee, voor mens én dier.
Door de toegenomen drukte in huis krijgen sommige dieren te weinig slaap en/of rust. Veranderingen in dagritme van eigenaren kunnen bijvoorbeeld direct het voedingspatroon van je dier beïnvloeden. Extra geluid van spelende kinderen in de directe omgeving, aanpassingen in de leefruimten die gedeeld worden met het dier, eventueel gebrek aan grotere (losloop) wandelingen, noem maar op… het zijn allemaal veranderingen die je huisdier zeker heeft waargenomen en er zich mogelijk ook al op heeft aangepast. Als we straks allemaal weer wat meer richting ‘het nieuwe normaal’ gaan zullen er weer veranderingen in de leefomgeving zijn.
Om jou te helpen zo goed mogelijk te blijven zorgen voor je huisdier delen we graag handige tools en extra tips waarmee je je huisdier kan helpen.

  • Gebruik de gewichtscurve tool uit de HuisdierenApp om het gewicht van je dier bij te houden wanneer het eventueel tijdelijk minder of juist te veel beweging krijgt. Je kan eventueel de voeding hierop aanpassen.
  • Loop huisregels (met huisgenoten en/of kinderen) nog eens na over spel -en speelaanbod met je dier. Geeft je dier goed aan wanneer het genoeg heeft van het spel?
  • Creëer extra rustplekken voor je dier, wellicht met een nieuwe kattenmand of een fijne hondenspullen.
  • Sommige huisdieren kunnen ook genieten van een massage en bewuste aanraking. De kynologische masseurs van Palpabel bieden extra uitleg over de werking en via de HuisdierenApp boek je een veilige massage voor je dier in de buurt. 
  • Maak je je zorgen? Zoek contact met een deskundige.
  • In deze tijden kan je veilig en efficiënt contact opnemen met je dierenarts door middel van Videobellen.