Je huisdier verzekeren is een goed idee! Je bent dan verzekerd tegen onvoorziene kosten en je kunt je dier in een voorkomend geval optimaal laten behandelen bij ziekte of een ongeval. Omdat er diverse aanbieders en opties zijn zetten we deze voor je op een rijtje.

Bij schade
Het verzekeren van je huisdier kennen we meestal al vanuit de aansprakelijkheidsverzekeringen. Dergelijke verzekeringen dekken jouw aansprakelijkheid als eigenaar voor eventuele schade die je dier mogelijk bij een ander veroorzaakt.  Bij je huidige verzekeraar van inboedel en/of aansprakelijkheid kan je daarover meer informatie opvragen. Deze verzekering is niet verplicht, maar zeker handig voor een diereneigenaar!

Bij gezondheidskosten
Wist je dat er ook verzekeringen zijn waar je (preventieve) gezondheidskosten van je huisdier kan verzekeren? Met een zgn. huisdierenverzekering dek je je deels in tegen de medische kosten. Helaas kunnen de gezondheidskosten van je dier soms flink oplopen, denk maar eens aan het geval van een ziekte of een ongeval. In die situaties is het fijn dat je niet aan je portemonnee hoeft te denken en je jouw dier volledige zorg kan aanbieden.

Tips bij het afsluiten
Hierbij een aantal zaken op rij waar je op kan letten bij het afsluiten van een dierzorgverzekering:

Welk deel (percentage) wordt vergoed voor standaardbehandelingen?Is er eigen risico?
Wordt medicatie ook vergoed?
Geldt er vergoeding voor onderzoek en consult?
Worden operaties vergoed?
Is er een vergoeding voor specialistische zorg?
Is er een wachttermijn?Mag je zelf je dierenarts kiezen?
Wat is de uitkeringstermijn na indienen van facturen?
In welke landen geldt de verzekering?
Wordt mijn niet-rashond ook opgenomen binnen de polisvoorwaarden?

Verzekeringen vergelijken?
Onze partner Verzekerjehuisdier.nl biedt een online vergelijker waarmee je kan checken welke huisidierenverzekering er het beste bij jou en je viervoeter past!

Overzicht
Hierbij meer informatie over de meest complete aanbieders van dierzorgverzekeringen van dit moment:

Huisdierenverzekering van HEMA
Naast het kopen van een rookworst, kan je bij HEMA ook verzekeren. HEMA biedt een huisdierenverzekering tegen een scherpe premie (voor rasdieren), die dagelijks opzegbaar is.

Lees verder

Voordelige verzekering
Met onze goedkope Dierenverzekering, bent u verzekerd voor ongelukken met uw trouwe viervoeter. Aanvullend is er Huisdier & zorg. En houden we aan het eind van het jaar geld over in onze gezamelijke pot? Dan geven we dat gewoon weer terug aan u.

Lees verder

Huisdier verzekerd met OHRA
Voor honden en/of katten verzekerd tegen medisch noodzakelijke kosten. Alle rassen en/of kruisingen zijn er welkom, ze bieden meerdere pakketten aan. Dier&Zorg (Proteq) van Reaal is nu onderdeel van Ohra.

Lees verder

Goed plan!
Bij Petplan heb je altijd tot 80% dekking op standaardbehandelingen. Denk aan operaties en in Nederland geregistreerde medicijnen. De meest goedkope verzekering heeft een wachttermijn van 2 dagen en biedt alleen dekking in geval van een aantoonbaar ongeval.

Lees verder

De huisdieren verzekering voor baasjes
Je huisdier is als een deel van jezelf. Je zorgt er goed voor, juist als het ziek is of een pootje breekt. Dan wil je goede zorg en weinig stress. PetSecur dekt je zorgkosten. Door de Onderlinge Waarborg houd je samen met andere baasjes de premies laag. We betalen snel uit. Jouw plezier, samen verzekerd.

Lees verder

Zo verzekerd!
Zoopo dekt niet alleen ziektes en ongevallen maar heeft nog andere voordelen die bij uw verzekering zijn inbegrepen. Denk maar aan een aansprakelijkheidsverzekering, een vergoeding om uw huisdier terug te vinden, crematie en reisverzekering binnen Europa.

Lees verder