Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week in de categorie huisdieren: mag je zomaar overal foto’s van je kat ophangen? Wij zochten het voor je uit!

Help! Minoes de poes is weg! Je hebt de hele straat afgezocht, alle buren opgetrommeld om te zoeken, maar helaas je kan haar niet vinden. Ja, wat doe je dan? KAT VERMIST-posters ophangen natuurlijk! Laat heel Schiedam helpen met zoeken, toch? Voordat je een Word bestandje gaat maken met de liefste foto van Minoes, is het goed om te weten of je eigenlijk wel zomaar posters mag ophangen.

APV zegt nee

Het mag namelijk niet! In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat het volgende: ‘Het is verboden gedrukte of geschreven stukken dan wel afbeeldingen onder publiek te verspreiden dan wel openlijk aan te bieden op openbare plaatsen.’ Alleen bij toestemming van de Burgemeester en Wethouders kan je de posters met jouw kat overal ophangen. Maar ja zolang wil je natuurlijk niet wachten…

Amivedi en Facebook

Gelukkig leven we in de 21ste eeuw en hebben we het internet! De vrijwilligersorganisatie Amivedi zet zich sinds 1933 in voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Via hun site kun je je kwijtgeraakte snoetje opgeven. Maar ook alle gevonden dieren zijn hier vinden!

Je Word bestandje met jouw kat kan alsnog verspreid worden, maar dan via social media! Zo heeft de facebookgroep ‘Vermiste/gevonden dieren‘ heel veel leden die samen met jou uitkijken naar jouw huisdier.

Dusss posters van je kat zomaar ophangen mag niet (en is natuurlijk zó jaren negentig), maar online alle mensen vragen om uit te kijken naar je huisdier mag natuurlijk wel!

Bron: https://indebuurt.nl/schiedam/gemeente/mag-dat-een-foto-van-je-kat-aan-een-paal-plakken~94408/

Delen