Zoom sessie: https://zoom.us/webinar/register/WN_J6DvCv4CTl6oZ7SQiVYT_g

Woensdagavond 10/2 om 19u30

Thema: Omgaan met ongewenst gedrag

Anneleen Bru is gedragstherapeut voor katten en auteur van de Happy Cats boeken. Haar missie bestaat erin om katten gelukkiger te maken door eigenaars de nodige info geven hoe ze dat exact kunnen doen. Zo kan heel wat stress bij onze huiskat vermeden worden en kunnen ook ongewenste gedragingen opgelost worden.

Problemen zoals ongehoorzaamheid, sproeien, plassen, krabben en agressie zijn zeer stresserend voor de eigenaar maar kunnen perfect verholpen worden wanneer de eigenaar weet vanwaar het komt, hoe ze de kat kunnen observeren en wat ze concreet moeten doen om het probleem op te lossen.

Dat begint bijvoorbeeld bij het optimaliseren van de omgeving en het gedrag van de eigenaar. Zo weten vele eigenaars niet dat je eten en drinken nooit naast elkaar zet, een kat twee kattenbakken nodig heeft omdat ze grote en kleine boodschappen in de natuur op twee verschillende plaatsen wil doen, een kat aankijken bedreigend kan zijn, er geen dominante katten bestaan en dat we ook nooit zomaar twee katten bij elkaar zetten omdat ze geen verzoeningsgedrag kennen. 

Anneleen ziet ongelooflijk veel katten openbloeien, op de moment dat de eigenaars aan de slag gaan met Happy Cats. Eigenaars kunnen plots aflezen hoe de kat zich voelt, door naar de snorharen te kijken. Ze weten hoe ze de kat moeten benaderen en hoe ze ‘kattenkusjes’ kunnen geven. Ze halen nieuwe spullen in huis die niet in de dierenwinkel worden gekocht, en ze kunnen eindelijk heel duidelijk observeren wat hun kat nodig heeft en hoe ze moeten reageren. 

Anneleen schreef een introductie tot de Happy Cats basisconcepten uit in haar eerste boek ‘Happy Cats Handleiding voor een gelukkige kat’, die in oktober 2020 opnieuw uitgebracht werd door Harper Collins Holland en geeft komende woensdagavond 10 februari om 19u30 voor Huisdierenapp een boeiende Zoomsessie over Omgaan met ongewenst gedrag.

Schrijf je hier in: zoom.us/webinar/register/WN_J6DvCv4CTl6oZ7SQiVYT_g