HuisdierenApp informeert hondenbaasjes over losloopgebieden in Nederland en België

09.02.21, Eemnes, Het is belangrijk te weten waar de toegestane losloopgebieden in Nederland en België zijn, om rekening te houden met elkaar en de natuur. Zeker in de pre-pandemie rustigere wintermaanden wanneer we er meestal niet massaal op uittrekken en dieren in de natuur meer rust krijgen. Ter mobiele ondersteuning van o.a. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer campagnes is de HuisdierenApp een gratis en handige oplossing.

Toename informatiebehoefte

Mede door de pandemie is het aantal wandelaars en ook het aantal hondenbezitters enorm toegenomen, media staan vol met berichten over de effecten hiervan. “Op het platform van de HuisdierenApp zien we deze ontwikkeling ook terug, naast een toename van jonge dieren en mensen die daarvoor wandelgebieden zoeken, is er ook een behoefte aan lokale en mobiele informatie”, aldus Pascale Fuchs, directeur van de HuisdierenApp. “Hondenpoep en loslopende honden is veel mensen een doorn in het oog.  Goede communicatie en contact met je hond is daarbij essentieel. Gelukkig zijn er veel goede hondenscholen en trainers, die in deze coronatijd ook online en/of individueel lesgeven. ”

+500 gebieden in een handomdraai

Regelmatig loslopen is goed voor je hond; voor zijn motorische en zintuigelijke ontwikkeling, maar ook voor de socialisatie en het contact met andere soortgenootjes, het mag echter geen overlast voor anderen veroorzaken. In de HuisdierenApp staan ruim 500 uitlaat- en losloopgebieden waar je veilig kan gaan wandelen met je hond en/of de drukte kan ontlopen. Deze app omschrijft het uitlaatgebied, navigeert je er moeiteloos naar toe en nog belangrijker: mag je hond er los of niet?

Wil je er meer over weten? 

We doen regelmatig win-acties, zoals de wandelgebieden fotowedstrijd van begin februari. Wil je ook eens meedoen? Kijk dan op www.huisdierenapp.nl. De HuisdierenApp kan je gratis downloaden en bevat veel praktische gratis diensten en interactieve kaarten voor losloopgebieden. Mis je een leuk park of bos? Laat het ons weten en we voegen het graag toe, inclusief jouw eigen foto!.