Snottert uw hond of niest uw kat? In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul is daar iets op bedacht: inwoners van de miljoenenstad kunnen voortaan hun huisdier gratis laten testen op het coronavirus. Woensdag is het eerste dier getest, een acht jaar oude cockerspaniƫl. Een dierenarts kwam speciaal aan huis voor de test, de uitslag is nog niet bekend.

Het stadsbestuur van Seoul richt zich voorlopig op de huisdieren van mensen die zelf met het coronavirus zijn besmet. Als de dieren ook het virus dragen, moeten zij in quarantaine. Ze mogen dan 14 dagen niet buiten komen, alleen hun baasje mag hen dan verzorgen. Als hij of zij dat niet meer kan, is er speciale opvang beschikbaar voor de dieren.

Het bestuur van Seoul is tot deze aanpak overgegaan omdat er zorgen waren over besmette huisdieren, nadat een jong katje in de stad Jinju besmet bleek te zijn. Voor honden die uitgelaten worden in Seoul gelden ook regels: de eigenaars moeten zorgen dat ze twee meter afstand houden van andere mensen en dieren. Het is intussen niet duidelijk of het virus wel van huisdier op mens overgedragen kan worden.

Bron: Coronatest voor snotterige honden en katten | Trouw

Delen