Als je wat ouder wordt en met pensioen gaat, kan het dagelijks leven voor sommige mensen soms wat saai worden. Of je je nu eenzaam voelt, een wandelmaatje zoekt of gewoon wat meer leven in de brouwerij wil, een hond staat altijd voor je klaar. Welke honden het meest geschikt zijn voor senioren lees je hieronder.

Welsh corgi Pembroke

De Welsh corgi Pembroke is een hond met korte pootjes. Hij is dapper, extravert en vriendelijk. Hij is gehoorzaam en trouw naar zijn gezin en ook nog eens goed met (klein)kinderen. Ze verharen wel veel.

Cavalier King Charles-spaniël

De Cavalier King Charles-spaniël is een liefdevolle, gemakkelijke familiehond die met iedereen goed overweg kan. Hierdoor is deze hond geschikt voor elke situatie of omgeving. Ze blaffen niet veel, maar onbekenden worden wel aangekondigd. Ze zijn speels, maar niet behoeftig. Hij is dus het ideale huisdier voor gevoelige kinderen of actieve senioren.

Dwergschnauzer

Een dwergschnauzer is een kleine versie van de gewone schnauzer.  Het is een levendig, actief hondje dat een vrolijke, prettige gezelschapshond kan zijn. Door de grootte van deze hond past hij goed in elke omgeving, groot of klein. Je moet deze schattige hond wel regelmatig borstelen.

Poedel

De poedel is een aanhankelijke, levendige hond en een geweldig gezelschapsdier. Er zijn poedels in allerlei maten dus voor ieder wat wils. Poedels zijn hele intelligente honden waardoor ze makkelijk te trainen zijn. Afhankelijk van je persoonlijke stijl moet deze hond wel regelmatig naar de kapper.

 Ierse wolfshond

De Ierse Wolfshond is de grote vriendelijke reus van de hondenwereld. Het is een hele loyale hond die je graag in huis wilt hebben. Puppy’s en jonge honden zijn energiek en onstuimig. maar eenmaal opgegroeid is het een kalme hond die goed overweg kan met kinderen. Hij kan ook goed overweg met andere honden.

Maltezer

Deze schoothond is klein, lieflijk, aanhankelijk en speels, dus ideaal voor iemand die wat meer liefde en gezelligheid in huis wil. Het is een slimme hond dus erg goed te trainen. Hij blaft redelijk veel en moet op jonge leeftijd leren om niet bij het minste te gaan blaffen.

Schotse terriër

De Schotse terriër is geschikt voor iemand die niet zo goed meer ter been is. Deze hond houdt namelijk van rustig wandelen. De Schotse terriër is naar zijn familie en vrienden een trouwe, aanhankelijke, vrolijke hond. 

Delen