Een jong konijn uit Noord-Ierland gaat viraal op het internet nadat het werd geboren zonder oren. Een afwijking die maar zeer zelden voorkomt bij konijnen. Dat meldt het Britse nieuwsagentschap SWNS.

Het konijn, dat de naam Leo kreeg, komt uit een nest van acht konijnen. “Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien”, vertelt Kylie Clarke, de eigenaar van het konijn. “Eerst was ik erg bezorgd om het diertje. Ik dacht dat het konijn ernstig zou lijden aan de aandoening, maar dat is dus niet het geval”, luidt het. “We noemden het diertje Leo, omdat het een beetje lijkt op een kleine leeuw.”

Dat een konijn geboren wordt zonder oren, is zeer zeldzaam, maar niet ongezien. Eerder zijn al gevallen van konijnen zonder oren gemeld. Het blijft natuurlijk wel een speciaal zicht. “Ik heb vier kinderen, en zij vinden Leo gewoon geweldig”, vertelt Clarke. “Leo krijgt door de speciale handicap in ieder geval meer aandacht dan de andere konijnen uit het nest.”

Bron: https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/dit-konijn-werd-geboren-zonder-oren-en-gaat-nu-viraal-op-het-internet~a12e490a/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F