Wat zou het toch fijn zijn als jij en je hond gewoon in dezelfde taal konden praten. Het is niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens heel handig als jullie precies weten wat jullie elkaar duidelijk willen maken. Gelukkig komen we al een heel eind met de volgende 17 gebaren van je hond.

Wanneer een hond kwispelt is hij blij en wanneer hij gromt is hij niet blij. Tot zover de hondenkennis van een gemiddeld mens. Tot vandaag. Want eindelijk weten we wat de volgende 17 gebaren, bewegingen en houdingen betekenen in hondentaal!

Wetenschappers van de Universiteit van Salford ontcijferden en vertaalden namelijk de belangrijkste gebaren waarmee honden met hun baasjes communiceren. Prent ze dus maar gauw in je hoofd, want zo kun je niet alleen makkelijker met je viervoeter communiceren, maar zo wordt jullie band ook nog eens sterker!

1. Rollen op de rug
Hiermee maakt je hond je duidelijk dat hij over zijn buikje geaaid wil worden.

2. Hoofd onder een object
Nee, dit is geen verstopgedrag, hiermee wil je hond je duidelijk maken dat je zijn speeltje moet aangeven.

3. Hoofd naar voren bewegen
Dit betekent niets anders dan dat je hond graag geaaid wil worden.

4. Op de achterpoten staan
Je hond lijkt een ware circusartiest wanneer hij op zijn achterpoten gaat staan. Maar wat het voornamelijk betekent is dat hij graag met je wil spelen.

5. Afwisselend van baasje naar object kijken
Misschien raad je het al, maar hiermee wil je hond je duidelijk maken dat je hem het object moet aangeven. Grote kans dat het iets lekkers of een speeltje is!

6. Achterpoten in de lucht
Hiermee geeft je hond aan dat hij gekrabd of geaaid wil worden.

7. Een poot omhoog houden
Waarschijnlijk gaat het hier om een van de voorpoten, een bekend speels gebaar van een hond. Hiermee probeert hij duidelijk te maken dat je hem zijn speelgoed moet geven.

8. Onder je benen kruipen
Een ander gebaar voor eigenlijk dezelfde betekenis als hierboven. Hiermee vraagt hij je namelijk ook om zijn speelgoed aan te geven.

9. Speelgoed weggooien
Een verrassende betekenis, want dit betekent niet eens zozeer dat hij het spelen zat is, maar eerder dat hij honger heeft.

10. Op en neer springen
Je kan maar beter genoeg gebaren hebben om aan te geven dat je honger hebt. Daarom betekent ook het op en neer springen dat je hond graag wat wil eten.

11. Beide poten onder een ander object plaatsen
Hiermee probeert je hond het volgende te zeggen: ‘Geef me een ander speeltje’

12. Neus tegen je hand duwen
Een hond vindt het doorgaans erg fijn geaaid te worden, dus ook hier zijn meerdere gebaren voor. Wanneer je hond met zijn neus tegen je hand duwt wil hij dolgraag geaaid worden.

13. Aan je hand likken
Het kan zijn dat je handen heerlijk naar eten ruiken, maar doorgaans wil een hond -wederom- duidelijk maken dat hij graag geaaid wil worden wanneer hij plotseling aan je hand begint te likken.

14. Met twee voorpoten op je benen leunen
Honden zijn van nature nieuwsgierige beesten en dat merk je vooral wanneer ze met twee voorpoten op je benen leunen.

15. Pootje laten rusten op je hand
Honden hebben meerdere manieren om duidelijk te maken dat ze met je willen spelen, het is dan ook erg belangrijk voor ze! Ook wanneer ze hun pootje laten rusten op je hand vragen ze je om met ze te spelen.

16. Zacht in je arm bijten
Nóg een manier om aan te geven dat hij met je wil spelen.

17. Een object aanraken met één pootje
Deze had je misschien zelf wel kunnen raden; wanneer een hond met zijn pootje een object (bijvoorbeeld een bal) aanraakt vraagt hij je om het speelgoed aan te geven.

Bron: RTL nieuws

Delen