In Lelystad wordt gezocht naar een giftige schildneuscobra. Die verdween gisteren uit een huis aan de Sont. Mogelijk is hij nog ergens in de woning, maar de eigenaar heeft het dier nog niet kunnen vinden. Daarom zijn er slangenvallen gezet en zoekt een speciale speurhond naar het dier.

De gemeente adviseert mensen uit de buurt vandaag om hun ramen en deuren dicht te houden. Ze kunnen beter ook hun huisdieren binnenhouden of aanlijnen. Als mensen gebeten worden, moeten ze 112 bellen, aldus de gemeente.

Er wordt op verschillende manieren naar de slang gezocht. Denk aan slangenvallen, met een speciale speurhond en door het plaatsen van meel. Daarmee is te zien of het dier erlangs of doorheen kruipt.

De schildneuscobra is ongeveer 50 centimeter lang. Het dier gaat confrontaties het liefst uit de weg. Mogelijk zit de schildneuscobra nu op een warme, droge plek. Het dier komt in het wild voor in zuidelijk Afrika. Hij jaagt daar vooral op hottentotmolratten. Tegen het gif van de slang is nog geen antigif.

In november verdween een giftige groene mamba uit een woning in Tilburg. Die werd een paar dagen later gevonden achter een gipsplaten wand op de zolder van het huis van het baasje. Bij een sportschool in Amersfoort werd in 2020 een cobra van 2,5 meter gevonden. Eerder dat jaar was een Californische koningsslang ontsnapt uit een terrarium in een woning in Roermond.

Bron: RTL Nieuws

Delen