Welkoop stopt met verkoop vuurwerk

Nunspeet, het aantal vuurwerkverkooppunten in de gemeente Nunspeet is gedaald naar twee nu de lokale Welkoop heeft besloten geen vuurwerk meer te verkopen vanwege het diervriendelijke imago dat ze wil uitstralen. Het betekent meer drukte bij de andere twee verkooppunten in de gemeente.

Walter van Zoeren 17-12-22, 17:00 Laatste update: 18-12-22, 16:18

Frank Vinke, bedrijfsleider van Welkoop Nunspeet, is er duidelijk over. ,,We vinden dat we het als Welkoop niet meer kunnen maken. We zijn een bedrijf met hart voor huisdieren, daar past de verkoop van vuurwerk gewoonweg niet meer bij.”

Hoewel het bedrijfsbeleid is, zo bevestigt woordvoerder Ingrid van der Borg van het hoofdkantoor van Welkoop Nederland, is nog niet elke Welkoop om. ,,We hebben die beslissing halverwege vorig jaar genomen”, zegt ze, maar toen was er een landelijk vuurwerkverbod. ,,We stoppen, omdat vuurwerk niet diervriendelijk is.”

Welkoop Nunspeet heeft dit jaar voor het eerst geen vuurwerk in huis. Vinke: ,,We hebben toch bijna 25 jaar traditie opgebouwd met de verkoop en hebben altijd goed verkocht. Maar we zijn echt zelf ook van mening dat het niet meer kan binnen deze formule.” Het regent reacties, merkt hij. ,,Maar als we het hebben uitgelegd zijn die voornamelijk positief.”

Enkele Welkoop-winkels stopten al eerder, zoals de vestiging in Putten die de beslissing al in 2016 nam.

bron: De Stentor, foto HuisdierenApp

Delen