Vandaag, 24 juni, is het weer internationale ‘neem je hond mee naar je werk’- dag. Deze dag is in 2014 opgericht om geld in te zamelen voor het welzijn van honden. Duizenden bedrijven en hondenbezitters van over de hele wereld doen mee aan dit beste dagje uit (of eigenlijk in) voor honden! Neem jij je hond ook mee naar je werk vandaag?

Het grote voordeel van je hond meenemen naar het werk is overduidelijk: In plaats van hem de hele dag te moeten missen, vind je je beste vriend gewoon kwispelend naast je bureau. Honden zijn sociale dieren en houden van gezelschap. Aandacht is heel belangrijk voor hun welzijn. Ook voor jou heeft het veel voordelen om je hond mee te nemen naar je werk:

  1. Het gezelschap van een hond is plezierig. Je hebt je maatje bij je, dat maakt je meer ontspannen.
  2. Het kijken naar een hond verzet de gedachten en geeft een prettig gevoel.
  3. Als je de hond aait, daalt je cortisollevel (en daarmee stress) en stijgt je oxytocinelevel (het goed-gevoel-hormoon). Daardoor voel je je beter in staat om stressvolle situaties te ‘overleven’.
  4. Om je viervoeter even te laten plassen, moet je echt even weg van je werkplek om een ommetje te maken. Dit draagt bij aan de productiviteit, fitheid en mobiliteit van de werknemer.
  5. Een hond zorgt er daarnaast voor dat de band tussen collega’s sterker wordt en er een gezelligere en levendigere sfeer op de werkvloer ontstaat.
  6. En voor de hond is het natuurlijk ook leuk, want die zit niet de hele dag alleen thuis te wachten tot de werkdag van zijn baasje voorbij is.

Bij HuisdierenApp gaan Pip en haar kattenvrienden altijd mee naar kantoor een gezellige beestenboel dus, maar zeker aan te raden!

Bron: www.neemjehondmeenaarhetwerkdag.nl

Delen