Heb jij katten en geef je ze graag wat extra aandacht? Dan vindt jouw kat het heel fijn om gekriebeld te worden op bepaalde plekjes. Het ligt misschien wat voor de hand, maar je zult niet altijd aaien op een plek waar je kat dat fijn vindt. Een krab of geblaas kan het gevolg zijn. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar jouw kat wél graag geaaid wordt!

Als kattenbaasje kan je zelf het beste inschatten waar jouw harige vriendje graag geaaid wordt, maar er bestaan een paar plekken waar ze het liefst gekriebeld worden. Op deze plekken zijn hun geurklieren het meest geconcentreerd.

Je kat zal jou ongetwijfeld wel eens een kopje geven als een teken van liefde. Op deze manier laten ze hun geur achter op jou, waardoor jij bekend voor ze ruikt en dat vinden ze fijn. Ook zullen ze dit doen tegen de meubels in huis, zo ruikt hun omgeving vertrouwd en dat maakt ze gelukkig. Maar jouw kat wordt nog veel blijer als jij hem of haar kriebelt!

1. Onder de kin

De onderkant van de kin is een super geliefde spot voor jouw kat om gekriebeld te worden. Vooral de plek waar het kraakbeen aansluit aan de schedel. Dit komt omdat zij tijdens het wassen niet met hun tong bij dit plekje kunnen. De geurklieren van een kat zijn geconcentreerd op hun kopje, waardoor ze het extra fijn vinden om hier geaaid te worden.

2. Rondom de oren

Jouw harige vriendje wordt ook erg gelukkig als je hem tussen, achter en onder zijn oren aait. Kriebel je kat op deze plekken rondom zijn of haar oren met je vingertoppen. Ook bij de oren zitten geurklieren. Doordat ze jou een kopje geven met deze plek markeren ze jou als veilig en vertrouwd. Dat katten het zo fijn vinden om gekriebeld te worden rondom de oren heeft nog een andere speciale reden. Dit herinnert ze aan de tijd dat ze als kitten door de moederpoes werden gewassen. Weerhoud jezelf dus zeker niet om je kat vaak rondom zijn oortjes te kriebelen!

3. Achter de snorharen

Het plekje achter de snorharen oftewel de wangen is een heel erg geliefd. Dit zul je dan ook meteen merken als je je kat hier kriebelt, want hij of zij begint dan te spinnen. Als je je kat hier aait zal hij zijn snorharen naar voren draaien. Ook kan je kat met zijn voorpootjes gaan kneden. Je kat wordt hier erg gelukkig van, dus ook deze plek is onmisbaar in dit rijtje!

4. Onderkant van de rug

Aan de onderkant van de rug zit ook een geur klier. Dit is dan ook de reden dat katten hier maar al te graag geaaid worden. En dan het liefst van de kop in een rechte lijn door tot de staart. Je kunt aan je kat zien of hij daar graag geaaid wil worden. Dit doen zij door een bolle rug te maken of juist de onderkant van de rug extra veel tegen je aan te duwen als je hem of haar hier een aai geeft.

Je kunt beter afblijven van hun buik. Op deze plek worden de meeste katten niet graag gekriebeld. Katten zijn beschermend over zichzelf. Wanneer jij over hun buik aait, verplaatsen zij zich in de rol van een jager óf een prooi. Een kat is altijd op zijn hoede voor gevaar. De buik is daarbij een kwetsbare plek, omdat daar alle vitale organen zitten. Dus als jij je kat over zijn buik aait, dan zal je kat sneller agressief reageren.

Het natuurlijk bij iedere kat anders, maar wees je op je hoede als jij je kat lief wilt aaien. Dus liever niet over hun buik, maar wél op de andere plekken!

Bron: RTL Nieuws

Delen