De Poezenkrant stopt er na vijftig jaar mee. De zeventigste editie, die vanaf deze week in de winkels ligt, wordt de laatste krant die uitkomt. Dat meldt bladenmaker Piet Schreuders in een interview met NRC. Het eerste blad kwam uit in februari 1974. In De Poezenkrant staan veel nieuwtjes, berichtjes en verhalen over huiskatten.

Schreuders laat aan de krant weten dat De Poezenkrant volgens hem zijn beste tijd heeft gehad. “Het internet is al verstopt met katten. Wat ik eraan toevoeg, is niet zo veel meer. Ik heb het idee dat ik het allemaal wel gedaan heb.”

Naar eigen zeggen haalt hij er niet meer zoveel plezier uit als in de begintijd van de krant. “Het begint me een beetje tegen te staan, zeg ik heel zachtjes. Ik wil de vele trouwe liefhebbers liever geen verdriet doen, maar op een gegeven moment moet je hard zijn, ook voor jezelf.”

Onregelmatige verschijning

De Poezenkrant verscheen onregelmatig. In de loop der jaren waren er veel grote schrijvers en kunstenaars die bijdragen aan het blad leverden, zoals Willem Frederik Hermans en fotograaf Ed van der Elsken.

In 2004 kwam er een groot boek uit over de rijke geschiedenis van De Poezenkrant. In 2015 wijdde de Openbare Bibliotheek Amsterdam een expositie aan het opmerkelijke medium.

Bron: Hart van Nederland

Delen